«Ζούμε κατά τύχη»

12 Ιουνίου, 2009

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης, πατέρας ενός νέου που έχασε τη ζωή του πέφτοντας πάνω σε μια διαφημιστική πινακίδα, ανακαλύπτει στα συρτάρια δημόσιων υπηρεσιών μια βόμβα. Στις 10 Μαρτίου 2009, τα ξημερώματα, μια διαφημιστική πινακίδα ξεκολλά απ’ τη θέση της, και πέφτει στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού, μέσα στα όρια του Δήμου Παιανίας. Από τύχη η πινακίδα δεν καταλήγει σε διερχόμενο αυτοκίνητο. Από τύχη δεν θρηνούμε σήμερα κάποιο θύμα. Χρειάζεται να περάσουν 2 και πλέον μήνες, μέχρι η Αττική Οδός Α.Ε., να στείλει μια επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Παιανίας, το ΥΠΕΧΩΔΕ, την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Τροχαία Αττικής Οδού, το αστυνομικό τμήμα Παιανίας, το Συνήγορο του Πολίτη και τις Αττικές Διαδρομές, ζητώντας την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος της Αττικής Οδού. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Αττική Οδός Α.Ε. ζητά την άμεση απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται κατά μήκος της Αττικής Οδού, εκτός του Κυρίου Έργου Παραχώρησης της Αττικής Οδού (ήτοι εκτός της περίφραξης του αυτοκινητοδρόμου), οι οποίες δεν τηρούν τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 11 του Ισχύοντος Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Ν. 2696/1999 ως τροποποιήθηκε με τους Ν.3534/2007 και 3542/2007 καθώς και του Ν.2946/2001 περί υπαίθριων διαφημίσεων ως τροποποιήθηκε δυνάμει του Ν.3212/2003) αποστάσεις από τους οδικούς άξονες των κλάδων του αυτοκινητόδρομου και ως εκ τούτου είναι παράνομες. Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει: δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα του θέματος, λόγω του ότι η ύπαρξη των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων συνιστά απειλή για την ασφάλεια της κυκλοφορίας των χρηστών της Αττικής Οδού, παρακαλείστε όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση των διαφημίσεων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου σας (…)

Στο ίδιο έγγραφο η Αττική Οδός Α.Ε. επισημαίνει ότι από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός από την κατάπτωση της παρανόμως τοποθετημένης πλησίον της Αττικής Οδού διαφημιστικής πινακίδας της εταιρίας Master.

Μέχρι χθες υπήρχε ο κίνδυνος να πέσουμε επάνω σε κάποια παράνομη διαφημιστική πινακίδα. Σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η πινακίδα επάνω μας…

Σχολιάστε